Bezoekhollandskroon

Streekproducten: wat van dichtbij komt is lekker...


De streekproducten uit Hollands Kroon hebben op het gebied van smaak en kwaliteit heel wat te bieden. Jarenlange ervaring en een grote professionaliteit van producenten en verwerkers dragen hiertoe bij. Er gaat een wereld voor u open.

Biesheuvel Knoflook, Slootdorp

Koolen Champignons, Slootdorp

Meer inspriratie voor het koken met streekproducten vindt u op de website van de Boerenversmarkt.

Wieringer lekkernijen
Wieringer Jodenkoeken, Wieringer bier en de Dijk van een Mosterd met zeekool die zijn oorsprong vindt op de Afsluitdijk: heerlijke Wieringer lekkernijen, samengesteld in pakketten door het Wieringer Pakhuis van Marion Lont. Veelal op bestelling, maar regelmatig staat zij met de promotiewagen van Wonderlijk Wieringen op markten, braderieën en andere evenementen. Inmiddels is het aanbod uitgebreid met producten uit heel Hollands Kroon, waaronder pannenkoekenmeel uit Middenmeer, knoflook uit Wieringermeer en kersenwijn uit Niedorp. Proef Hollands Kroon! Bezoek de website van Wonderlijk Wieringen. Daarnaast zijn er in Hollands Kroon tal van agrarische excursies.

ZeeVerse vis
Het gezondste dat er is. Vrijdags lopen de Wieringer vissers met hun kotters de haven van Den Oever binnen. Aan boord: de allerbeste kwaliteit vis. Die kunt u direct, op de haven, kopen. Op zaterdagen is de ZeeVerse Vismarkt van Wieringen van 9 tot 12.00 uur geopend. U vindt hier een uniek aanbod van vis en schaal- en schelpdieren en iedere week anders. Zó uit zee, zó op de vistafel. Verser kan het gewoon niet.

Culinaire recepten van de Wadden vind je op de website van Heerlijke recepten voor Waddengoudproducten vind je op de website van de Stichting Waddegoud.

Kroon van Holland boerenmarkt

Kroon van Holland
Kroon van Holland zorgt voor verbinding tussen groepen in de maatschappij. De agrariër en visser komen in contact met de consument , recreant, scholier en professionals in de horeca, groothandel en zorg. Onder andere gerealiseerd door: StreekMarkt&StreekDiner: promotie en verkoop van regionale productie. StreekWinkel: promotie en verkoop van regionale agrarische en marine productie. FoodSafari: promotie van eigen streek, promotie van streekproductie en consumptie van regionale productie. Foodtruck: promotie van eigen streek, promotie van streekproductie en consumptie van regionale productie. Pure producten uit de Kroon van Holland.

Streekproducten: eerlijke producten met een rijke geschiedenis of traditie.